tagasi

Türgis, Izmiris lõppenud üliõpilasspordi tippsündmusel -  23. ülemaailmsel Suveuniversiaadil, osalesid Eesti delegatsiooni koosseisus  iluvõimlejad  Irina Kikkas ja Maria Filippova ( individuaalselt) ning Evelin Daniel, Marion Sahtel, Mirvet ja Margot Võsokov, Tiina Tolmoff, Kristel Pärna iluvõimlemise rühmkavaga.
Võistlused olid kõrgetasemelised. Individuaalvõistluses osalesid 2004 aasta Olümpiahõbe Irina Tšaštšina, pronksmedaliomanik Anna Bessonova, neljanda koha saanud Alia Jussupova ja viiendakoha omanik Natalja Godunko.

Võistluse võitis ülekaalukalt ukrainlanna Anna Bessonova, kes sooritas oma harjutused ilma vigadeta ja emotsionaalselt. Irina Tšaštšina Venemaalt võistles jalatrauma kiuste ja saavutas II koha ning Natalja Godunko III koha. Irina Kikkas saavutas lõppkokkuvõttes 14.koha ning Maria Filippova 25. koha 32 võistleja hulgast.
Rühmkava võistlusteks oli üles antud kokku 7 riigi võistkonnad. Enne võistluste algust
  diskvalifitseeriti Hiina rühm, kuna osa rühma liikmed olid nõutust nooremad.
Eesti rühm esines tublilt ning pälvis nii mõnegi elemendi sooritamisel publiku marulise aplausi. Vahendikaotuste tõttu lõpetati võistlus 6. kohaga mitmevõistluses ning finaalvõistluses saadi kaks viiendat kohta eraldi kavade arvestuses.

 

Alia Jussupova

Atlasjetile

Eesti võistkond peale finaali

Enne starti

Finalistid

Istanbuli lennujamas söömas

Izmiri lennujaam tervitas meid öösel

Janika, Gerd-Univ.kuld ja Kadri

Koduteel

Parimad - Tsastsina, Bessonova, Godunko

Peale esimest võistluspäeva

Universiaadi lõputseremooniale

Universiaadikohtnikud

Universiaadikülas koos Larissaga

Võimlejad lõpetamisel

Võitja - Anna Bessonova